субота, 04 липня 2020 19:20

Вчені підготували прогноз поширення коронавірусу

Вчені підготували прогноз поширення коронавірусу
НАНУ підготувала прогноз. Фото: Reuters

Черговий прогноз розвитку епідемії коронавірусу на період від 3 до 10 липня 2020 року представила робоча група з математичного моделювання проблем, пов'язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні.

Статистика по Україні за останній тиждень демонструє позитивну динаміку, повідомляє Національна академія наук України.

Вчених хвилює збільшення частки симптомних і госпіталізованих інфікованих.

"Аналіз даних найураженіших регіонів, показав, що протягом червня зросла частка госпіталізованих, а кількість підозр майже зрівнялася з кількістю виявлених інфекцій. Це непрямо може свідчити про зменшення частки виявлених інфекцій. Тому реальна динаміка може бути менш оптимістичною за ту, що випливає з офіційної статистики", – йдеться в повідомленні.

По Україні тенденція нейтральна. У середньому по Україні за весь період збору даних кожна друга підозра на інфекцію підтверджується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія затвердила перші ліки проти коронавірусу

"При цьому на кожне нове виявлення в середньому витрачається 15 ПЛР-тестів. Залишається не зовсім зрозумілим порядок визначення підозр і використання ПЛР-тестів, тому що навіть за умови подвійного тестування кожної непідтвердженої підозри залишається понад 10 ПЛР-тестів на кожного інфікованого. Ймовірно, не всі підозрілі випадки потрапляють до офіційної статистики", – додали у пресслужбі.

Державна служби статистики вперше опублікувала офіційну інформацію про кількість загиблих від коронавірусу за січень-березень 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Вчені підготували прогноз поширення коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі