пʼятниця, 09 жовтня 2009 11:48

Васюник поїхав на зустріч з польськими українцями

Васюник поїхав на зустріч з польськими українцями
Віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник візьме участь у IV З"їзді Об"єднання українців у Польщі, яке відбудеться 10 жовтня, у Перемишлі (Республіка Польща).

Під час заходів віце-прем"єр планує обговорити з громадою модель співпраці України з закордонним українством в галузі освіти, заснування Центру культури ім. Б.І. Антонича у м. Горлиці та організації в його приміщеннях музею Антонича, вшанування в Польщі пам"яті видатних історичних постатей України та реалізацію договорів за бюджетною програмою "Заходи щодо підтримки зв"язків з українцями, які проживають за межами України".

Також Васюник проведе низку зустрічей з польськими керівниками прикордонних міст.

Після завершення з"їзду віце-прем"єр покладе вінок до Військового меморіалу на українському військовому цвинтарі у с. Пікуличі біля Перемишля.

Також у заходах візьмуть участь посол України в Республіці Польща Олександр Моцик, секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увіковічення жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, Генеральний консул у м. Любліні Олександр Горбунко, воєвода Підкарпатський Мірослав Карапита, маршалок Підкарпатського воєводства Зигмунт Холєвінський.

Зараз ви читаєте новину «Васюник поїхав на зустріч з польськими українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі