четвер, 26 листопада 2009 13:24

Вашингтон обговорює нову дату підписання договору з РФ про обмеження озброєнь

Вашингтон обговорює нову дату підписання договору з РФ про обмеження озброєнь

Адміністрація Президента США Барака Обами обговорює нову дату підписання договору з Росією про обмеження стратегічних наступальних озброєнь. Передбачається, що це буде 5 грудня 2009 р. Раніше планувалося укласти цей договір 4 грудня, передає Associated Press з посиланням на представників Білого дому.

"І Обама, і російський президент Дмитро Медведєв зобов"язалися укласти цей договір до кінця 2009 г.", - зазначив у зв"язку з цим представник адміністрації Президента США Іен Келлі.

Нова угода повинна замінити попередній договір - СНО-1, підписаний 30-31 липня 1991 р. в Москві. Термін його дії якраз закінчується 5 грудня 2009 р.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров спростував повідомлення низки ЗМІ про те, що підписання нової угоди про стратегічні наступальні озброєння (СНО-2) "намічене на 4 грудня в одній з європейських столиць". На прес-конференції в Москві він заявив: "Наскільки я знайомий з ситуацією, "4 грудня" ніде не фігурувало". Міністр пояснив, що термін дії договору СНО-1 закінчується 5 грудня ц.р., і президенти Росії і США "доручили зробити все, щоб новий договір був готовий до цього терміну". "Делегації працюють саме з цією метою, але коли саме відбудеться підписання, вирішуватимуть президенти", - підкреслив Лавров, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон обговорює нову дату підписання договору з РФ про обмеження озброєнь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі