середа, 23 вересня 2009 10:32

Вантажівкам знову дозволили їздити вдень по Києву

Вантажівкам знову дозволили їздити вдень по Києву

Влада столиці дозволить вантажівкам в"їжджати вдень в місто: для грузоперевізників вирішили зробити "знижку" у зв"язку з кризою.

На сайті міськадміністрації оприлюднено проект, згідно з яким усім автомобілям масою більше 4,5 тонн дозволять заїжджати до Києва в денний час. Посилаються в КМДА на якесь доручення президента майже річної давності. Це, мовляв, він наказав.

Нагадаємо, 1 червня 2008 року розпорядженням КМДА вантажівкам заборонили в"їжджати в місто з 7 ранку до 8 вечора. Це одне з небагатьох нововведень мера, які кияни сприйняли на ура. Їздити по місту стало набагато легше, та й дихати теж. Чиновники хвалилися, що ДТП за участю вантажівок стало менше, асфальтове покриття не так зношується, і повітря чистішим стало, і заторів менше.

Що пропонують тепер: в"їзд до міста для великогабаритного транспорту буде заборонений тільки з 7.00 до 10.00 і з 17.00 до 20.00. Тобто з 10 ранку і до 5 вечора фури зможуть спокійно пересуватися по Києву. Міжнародним грузоперевізникам (на їх автотранспорті стоїть знак "TIR"), як і раніше, можна буде в"їжджати в місто у будь-який час.

Всі попереджувальні таблички про зміни "Київдорсервіс" відновить, як тільки розпорядження набуде чинності. Автори проекту втішають, що у зв"язку з кризою кількість вантажівок, які в"їжджають до Києва, скоротилася на 35% і продовжує скорочуватися.

Газета по-київськи

Зараз ви читаєте новину «Вантажівкам знову дозволили їздити вдень по Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі