понеділок, 08 червня 2015 18:44

"Вам легко говорити. У найгіршому варіанті вам світить кілька днів у підвалі": в Києві провели Донбасмедіафорум

- Бюджет міністерства інформполітики складає 4 мільйони гривень, - відповідає заступник міністра Тетяна Попова на запитання щодо результатів діяльності відомства. - Ми працюємо. Вчора я прийшла до матері на її День народження о 23-00.

- Але де результати? Комунальні медіа звільнених районів продовжують пропагувати місцевих політиків, які співпрацювали з сепаратистами.

- Ми не можемо впливати на місцеву владу і чинити тиск на комунальні ЗМІ.

Автор: "Донецький інститут інформації"
 

Такий діалог відбувся в суботу на території Київського судоремонтного заводу. У приміщенні одного з колишніх цехів 6 - 7 червня тривав форум представників регіональних ЗМІ Донеччини й Луганщини.

Торік, через відмову співпрацювати з терористами, їхні редакції були вимушені припинити свою діяльність на окупованих територіях. Редакція міського сайту Донецька www.62.ua вже кілька місяців працює у Львові. Інші працюють у містах, розташованих у прифронтовій полосі: Слов`янську, Краматорську, Маріуполі, Северодонецьку. Також у форумі взяли участь журналісти іноземних і загальноукраїнських ЗМІ, що висвітлюють події на Сході. Спеціально були запрошені міністр інформаційної політики Юрій Стець із заступником, посол США Джефрі Пайетт, кафедра журналістики Донецького Національного університету, Інститут соціальних досліджень і політичного аналізу ДонНУ. Організатором виступив Донецький інститут інформації, за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку USAID. Були присутні інші міжнародні організації: від фонду "Відродження" до правозахисників.

Автор: "Донецький інститут інформації"
 

Метою Форуму стала дискусія щодо шляхів подолання інформаційної блокади на окупованих та звільнених територіях Донецької та Луганської областей. Обговорення особливостей роботи у зоні АТО; осмислення професійними журналістами шляхів виживання локальних медіа, які постраждали через збройний конфлікт. Заявок на участь надійшло неочікувано багато, близько 400. Половині довелося відмовити через брак місця і обмеженість фінансування.

Автор: "Донецький інститут інформації"
 

Гострі дискусії викликало не лише питання щодо ефективності роботи міністерства інформполітики. Кореспондент російської "Новой Газеты" Павло Канигін, відомий своїми неупередженими репортажами з окупованих територій, закликав українських колег їхати й працювати в Донецьк і Луганськ. У відповідь отримав обурення:

"Вам легко говорити. У найгіршому варіанті вам світить кілька днів у підвалі, а нам - опізнання родичами наших залишків, знайдених у лісі"

Зараз ви читаєте новину «"Вам легко говорити. У найгіршому варіанті вам світить кілька днів у підвалі": в Києві провели Донбасмедіафорум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі