середа, 29 березня 2023 20:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівці" не можуть самі наступати, змушені просити допомоги регулярних військ – Череватий

"Вагнерівці" не можуть самі наступати, змушені просити допомоги регулярних військ – Череватий
Група "Вагнера" не може самостійно наступати на Бахмут. Фото: eastnews.ua

Зараз група "Вагнера" не може самостійно забезпечувати наступальні дії у районі Бахмута.

Найманці змушені просити про підтримку російську регулярну армію, сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Росіяни вже дев'ять місяців намагаються захопити Бахмут. Але українці стабілізують фронт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян шалені: Резніков розповів про Бахмут

"Головною силою ворога залишається ПВК "Вагнера", але в силу щоденних втрат під сотню, а іноді і понад дві сотні вбитими, їм не вистачає особового складу, навіть оцих колишніх в'язнів. Ми бачимо, що динаміка така, що вони змушені підсилюватися підрозділами регулярної армії окупанта", – сказав Череватий.

"Вагнерівці" просять про підтримку авіації та артилерії регулярного війська армії РФ.

"Вони вихвалялися, що у них все автономне, але вони не можуть забезпечити себе повною мірою, щоб вести наступальну роботу", – додав він.

Російські загарбники концентрують найбільші свої наступальні спроможності на Бахмутському напрямку. Разом з тим вони акумулюють і всі свої медійні зусилля довкола теми боїв за Бахмут для інформаційно-психологічного підкріпленням військових дій, наголосила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

У вівторок, 28 березня, Повітряні сили знищили російський бомбардувальник Су-24М під Бахмутом на Донеччині. Відпрацювали по ворожому судні підрозділи зенітних ракетних військ.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" не можуть самі наступати, змушені просити допомоги регулярних військ – Череватий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі