середа, 08 лютого 2023 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ пояснили, чому РФ перестала атакувати Україну іранськими дронами

В ЗСУ пояснили, чому РФ перестала атакувати Україну іранськими дронами
У Повітряних силах розповіли, чому окупанти не використовують іранські дрони Shahed-136/131. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В останні тижні російські окупанти не атакували Україну іранськими бойовими дронами Shahed-136/131.

Ворог майже місяць не використовував безпілотники такого типу, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, передає "24 канал".

"У новорічну ніч по Україні запустили 45 дронів, у ніч проти 2 січня – 39, а 16 січня – 24 безпілотники. З цих трьох атак було збито всі 100 відсотків дронів. І більше ворог їх не застосовував на жодному з напрямків. Це говорить про те, що росіяни приберегли якусь частину або очікують на наступну партію", – розказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів захоплених регіонів роблять залежними від виплат у рублях

Водночас відомо, що Росія збирається побудувати завод із виробництва дронів на власній території десь у глибині країни.

"Росіяни хочуть налагодити виробництво іранських дронів. Це ще одна загроза, адже уряди цих країн не відмовляються від своїх планів і подальшої співпраці", – додав Ігнат.

Запаси іранських дронів-камікадзе, якими Росія масовано атакує Україну, вже вичерпуються. У російських військ лишилося безпілотників лише для кількох масштабних ударів.

У ніч проти 16 січня російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Противник застосував 24 ударних безпілотники. Усі вони були знищені українськими силами оборони.

Росія 26 січня також завдала масованого ракетного удару по території України. Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування. Йдеться про ракети Х-101, Х-555, Х-47 "Кинджал", "Калібр" та Х-59. Ракети запускали з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ пояснили, чому РФ перестала атакувати Україну іранськими дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі