вівторок, 08 травня 2007 19:22

В урочистій промові Буш додав до віку британської королеви двісті років

Під час візиту британської королеви до Білого дому, який по праву мав би увійти до історії як ранок пишноти в чистому вигляді, на Джорджа Буша можна було покластися. Президент знов продемонстрував свій талант до промахів, внесши у вітання Білого дому королеві незаплановане відчуття несерйозності.

У промові на південному газоні Білого дому він відзначив, що за час свого правління королева нанесла безліч візитів до США, у тому числі й на святкування 200-річчя країни. "Американський народ має за честь вітати Вашу Величність в Сполучених Штатах, країні, яку ви так добре знаєте, - сказав Буш, - адже ви обідали з десятьма президентами США. Разом з нашою країною ви святкували її 200-летие в тисяча сімсот... - в 1976 році".

По натовпу з 7 тис. запрошених гостей, відмежованих червоно-біло-синьою стрічкою, промайнув сміх. Буш спробував згладити незручність. Він швидко обернувся до королеви і сказав: "Ви подивилися на мене так, як тільки мати може дивитися на дитину".

Але на той час всім вже стало ясно, що Буш почуває себе ніяково серед тієї помпезності, яку несе з собою королівський візит. Вчора вранці його дружина Лора Буш розповіла, що їй і держсекретареві Кондолізі Райс вартувало чималих зусиль умовити президента надіти білу краватку на вчорашній бенкет.

Вчора вранці був не перший випадок, коли він допустив незручність перед лицем королеви. Коли вона відвідувала Білий дім в 1991 році, при його батьку, він повідомив її, що в сім"ї Бушей він - паршива вівця. Потім він запитав: "А у вашій хто?" Королева нічого не відповіла, пише The Guardian (сайт ИноПресса).

Зараз ви читаєте новину «В урочистій промові Буш додав до віку британської королеви двісті років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі