понеділок, 06 вересня 2021 03:52

В Умань вже прибули 23 тис. хасидів: є перші порушення

В Умань вже прибули 23 тис. хасидів: є перші порушення
У поліцію почали надходити перші повідомлення про правопорушення. Фото: Українська правда

В Умань на святкування Рош га-Шана вже прибули майже 23 тисячі паломників-хасидів, серед них 1730 дітей. Про це повідомляє поліція Черкаської області.

Правоохоронці зазначили, що вже почали отримувати повідомлення про події, пов'язані з перебуванням на території України паломників-хасидів. Тільки в період з 1 до 4 вересня в поліцію надійшло 22 таких повідомлення. Так, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного поводження зі зброєю в районі компактного проживання паломників.

Крім того, поліцейськими спільно з працівниками міграційного відділу Умані виявлено громадянина Ізраїлю, який порушив строки перебування в Україні. На порушника склали адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП. Його депортують в країну громадянської належності.

Ще одному іноземцю обмежили терміни перебування на території України через порушення громадського порядку і дрібного хуліганства. Він отримав два протоколи за ст. 173 КУпАП та ст. 203 КУпАП. Також поліцейські зафіксували факт торгівлі забороненими предметами в районі паломництва. У 29-річного жителя Умані слідчі вилучили два електрошокери у вигляді ліхтарів, 12 ножів і 6 дерев'яних біт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Умань прибувають хасиди

У Черкаській області Служба безпеки України провела тренування у межах підготовки до щорічного святкування юдеями Рош-Гашана.

Це свято Нового року для вірян, які сповідують юдаїзм. Тренування провели максимально наближено до реальних подій. Іудейський Новий рік Рош га-Шана відзначатиметься 6 вересня.

Зараз ви читаєте новину «В Умань вже прибули 23 тис. хасидів: є перші порушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі