середа, 31 березня 2021 07:26

В Україну приїде вакцина Pfizer

В Україну приїде вакцина Pfizer
Вакцина постачатиметься траншами до кінця червня. Фото: pixabay.com

Україна отримала від COVAX підтвердження про виділення ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer.

Глобальна ініціатива COVAX має на меті забезпечити доставку вакцин від Covid-19 у країни з низьким і середнім доходом, заявив заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає "Громадське". У межах цієї ж ініціативи Україна має отримати 117 тис. доз Pfizer.

Вакцину постачатимуть траншами до кінця червня. Конкретна дата наразі невідома, вона залежатимете від постачання ЮНІСЕФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим вакцина Sinovac відрізняється від AstraZeneca

24 лютого стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield. Термін придатності вакцини, 500 тис. доз якої отримала Україна, закінчується 23 червня . Українці не зможуть обирати виробника Covid-вакцини. Тому чекати, коли закуплять інші препарати, немає сенсу. Препарату Pfizer необхідна температура зберігання -60...80°C, після виходу за межі якої, він має бути використаний упродовж 5 днів. Вакцини AstraZeneca, Novavax і Sinovac мають температуру зберігання від +2...8°C.

Зараз ви читаєте новину «В Україну приїде вакцина Pfizer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі