пʼятниця, 26 березня 2021 11:51

Чим вакцина Sinovac відрізняється від AstraZeneca

Чим вакцина Sinovac відрізняється від AstraZeneca
Вторая прививка препаратом Sinovac предполагается через 20 дней после первой. Фото: pixabay.com

Між вакцинами Sinovac та AstraZeneca, яку вже використовують в Україні, є деякі відмінності. Sinovac використовуватимуть для тих категорій населення і на тих платформах, які унеможливлять розлив.

Вакцина Sinovac 1-дозна, тоді як AstraZeneca 10-дозна. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"В Україну вчора надійшла активована Sinovac - 215 тисяч доз. Вона проходитиме 10-денний лабораторний контроль, після цього буде розвезена до регіонів. Для цієї вакцини у пріоритеті маломобільна група населення похилого віку. Орієнтовно таких людей близько 40 тисяч", - сказав він.

Друге щеплення препаратом Sinovac передбачається через 20 днів після першого. Наступну дозу вакцини AstraZeneca українці отримуватимуть через 12 тижнів після першої, тобто у 20-х числах травня.

Sinovac проходить завершальну стадію перевірок. Наступного тижня український МОЗ очікує від ВООЗ рішення, чи можна використовувати вакцину в екстрених ситуаціях. AstraZeneca, а також Pfizer та Moderna вже схвалені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які вакцини від коронавірусу безпечні для вагітних

Міністерство охорони здоров'я за рекомендаціями Національної технічної групи експертів збільшило інтервал між 2 щепленнями індійською вакциною Covishield з 28 до 90 днів.

Зараз ви читаєте новину «Чим вакцина Sinovac відрізняється від AstraZeneca». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі