пʼятниця, 02 лютого 2018 17:06

В Україну повертається зима: прогнозують морози та снігопади

В Україну повертається зима: прогнозують морози та снігопади
На вихідних в Україні литиме дощ та сніжитиме. Фото: OGO.ua

На вихідних у багатьох областях України погода погіршиться – литиме дощ, падатиме мокрий сніг, який місцями перейде у хуртовини та дутиме сильний вітер.

А на початку наступного тижня, з понеділка, 5 лютого значно похолодає – місцями до -14ºС, повідомляє Укргідрометцентр.

У суботу, в західній частині України буде хмарно, місцями дощитиме. У Карпатах дуже сильний мокрий сніг, хуртовини та пориви вітру. На решті території очікується без опадів.

Температура вночі від +3ºС до -2ºС, вдень +1...+6ºС. У південній частині вдень до +13ºС.

У неділю, у всіх регіонах буде хмарно, а у Львівській, Волинській, Рівненській, Житомирській областях та в Карпатах сильні опади, хуртовини. На дорогах місцями ожеледиця.

У центральних областях уночі дощ, місцями сильний, удень дощ з переходом у мокрий сніг.

На решті території дощі. Температура протягом доби від +10ºС до - 3ºС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День бабака: Тимко напророчив ранню весну

Понеділок принесе погіршення погодних умов.

На Заході та Півночі очікується різке зниження температури уночі до -7...-12ºС, вдень до -4... -9ºС, у центральних областях вночі та вдень до -4... -9ºС. Хоча сильних опадів не передбачається, синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах.

31 січня на Землі спостерігали три унікальні астрономічні явища: Супермісяць, Блакитний місяць та затемнення. Під час повного місячного затемнення Місяць опиняється в тіні Землі. Він має червоний відтінок. Тому його і називають "кривавим". Блакитним Місяцем називається другий повний Місяць, який припадає на один календарний місяць. Найкраще астрономічне явище було видно в Австралії, Східній Азії, США і частині Росії.

Зараз ви читаєте новину «В Україну повертається зима: прогнозують морози та снігопади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі