понеділок, 08 травня 2023 14:50

В Україну йде потужне похолодання з заморозками і снігом

В Україну йде потужне похолодання з заморозками і снігом
У Карпатах може посипати завтра мокрим снігом. Фото: pixabay.com

Вівторок в Україні знову буде із заморозками.

Протягом дня 9 травня температура повітря становитиме в більшості областей +11...14°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. Найближча ніч також буде холодною в країні: +2...6°С, на півдні +6...11°С.

"Заморозки очікуються найближчої ночі у північних та західних областях. І така ж холодна ділянка в Карпатах, що логічно. Але й також у Чернівецькій області, яка, зазвичай, тепліша за інші західні області. Словом, травень вирішив спробувати кардинально інший синоптичний стиль. На щастя, хоч з "луком" не експериментує – бузок, каштани, півонії деревні, нарциси і решта пречудових квітучих гардеробних травневих комплектів", – написала вона у Facebook.

Знову несподіваний холодний острівець буде на південному сході і навіть у Криму, +7...12°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Карпатах у травні намело снігу і вдарив мороз – видовищні фото

Вночі опади пройдуть переважно південним віночком: від Одещини через Крим до Донеччини. У Карпатах може посипати мокрим снігом.

На решті території вночі буде сухо, навіть із проясненнями. Через що заморозки й можливі.

А ось удень 9 травня в Україні дощів побільшає, очікуються майже повсюди місцями, короткочасні. У Приазов'ї дощі можуть бути сильнішими. На крайньому заході, на Житомирщині та Київщині – без істотних опадів.

У Києві 9 травня вночі буде холодно: +3...5°С, на околицях є ймовірність заморозків. Вдень у вівторок у столиці потепліє до +11...13°С.

Нестрімке, проте все ж потепління, розпочнеться аж із 12 травня, з п'ятниці.

В Україні до середини травня утримається прохолодна погода, її зумовить антициклон Tina. Найближчого тижня періодично дощитиме, часом пройдуть грози, повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

Зараз ви читаєте новину «В Україну йде потужне похолодання з заморозками і снігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі