вівторок, 28 січня 2014 22:18

В Український дім зносять каски та протигази

До пункту прийому, який облаштували у столичному Українському домі, люди зносять протигази та захисні каски.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла пенсіонерка Світлана Семенівна з Києва. На пункті прийому в Українському домі  вона працює другий день.

"За два дні поприносили таку кількість речей, що і уявити складно. Приносять багато курток, теплих кофт і вовняних шкарпеток. А ще — захисні шоломи та протигази. Чоловіки спочатку ставали за ними в чергу. Та дуже швидко їх кількість збільшилася і тепер всі охочі можуть собі вибрати ту каски чи протигаз, які найбільше припали до душі", - сказала вона.

Пункт прийому одягу працює цілодобово. Вдень у ньому працюють 7 волонтерів, вночі — 2.

"Речей приносять так багато, що навіть уявити складно. Це свідчить про те, що люди ненавидять теперішню владу і хочуть змін. Речі приймаємо, а потім починаємо сортувати. Спочатку клали на окремі купи куртки, светри і брюки. Та за якийсь час купи ставали такими величезними, що у них було неможливо знайти річ потрібного розміру. Тоді вирішили на одну купу складати речі великих розмірів, на іншу — менших. Після цього працювати стало легше", - поділилася жінка.

"У нас вже є величезний запас теплих шкарпеток і курток. Тепер більше потрібно тепле взуття і утеплені штани — ватні чи із вітронепроникного матеріалу. Стояти на барикадах у 20-градусний мороз дуже важко. На холоді ноги у джинсах зразу замерзають", - додала Світлана Семенівна.

Зараз ви читаєте новину «В Український дім зносять каски та протигази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі