середа, 24 лютого 2010 20:33

В Україні з"явилось перше "копчене" пиво

В Україні з"явилось перше "копчене" пиво

Рівненський пивзавод ВАТ "Рівень" розпочав промислове виробництво напівтемного пива з присмаком диму.

Воно дорожче за інші сорти майже вдвічі. Продають тільки на розлив.

На підприємстві переконують, що не додають ароматизаторів і беруть тільки натуральні компоненти.

"Секрет у солоді. Ми його купуємо в Німеччині в м. Бамберг. Там відновили старовинну технологію – хміль сушать, як 150-200 років тому на відкритому вогні. Використовують букові дрова", - пояснив директор ВАТ "Рівень" Мар"ян Года.

Зварили перші 20 тонн нового пива. Продають його по 10 грн за півлітра, а в столиці – вдвічі дорожче.

Постачають тільки в кегах в бари, паби та ресторани, зокрема, Києва, Донецька та Харкова.

Схоже німецьке пиво в пляшках коштує 45 грн. У світі такий вид пива широко відомий, як раухбір, раушбір.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з"явилось перше "копчене" пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі