вівторок, 12 травня 2020 01:29

В Україні зареєстрували майже півмільйона безробітних

В Україні зареєстрували майже півмільйона безробітних
В Україні росте безробіття. Фото: Слово і Діло

Під час карантину в Україні додатково зареєструвалися 140 тисяч безробітних громадян. Отже, кількість людей, які не мають роботи зросла до 456,8 тисяч осіб.

На виплату допомоги цим людям Кабмін вже виділив 6 мільярдів гривень. Ці гроші уряд виділяє з Фонду боротьби з коронавірусом, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає пресслужба Офісу Президента.

У цьому місяці зареєструвалося додатково 140 тисяч безробітних. Щоб допомогти з виплатами людям, які втратили роботу, Кабінет міністрів виділив 6 мільярдів гривень, - повідомив глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль пообіцяв виплати усім медикам, які боряться з коронавірусом

Карантин змінив життя мільйонів українців. Він довгий час буде мати вплив на фінансове життя українців. За різними оцінками в 2020 році безробіття досягне від 9,4 до 12%. За прогнозом НБУ, в квітні - червні рівень безробіття виросте до близько 12%. Рівень безробіття включає лише офіційно безробітних людей, тобто тих, хто став на облік в центр зайнятості населення. Тому рівень фактичного безробіття буде вище.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зареєстрували майже півмільйона безробітних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі