неділя, 27 лютого 2022 01:54

В Україні відкрили гарячу лінію для родичів російських солдат і офіцерів: за годину понад 100 дзвінків

В Україні відкрили гарячу лінію для родичів російських солдат і офіцерів: за годину понад 100 дзвінків
Відкрили гарячу лінію для дзвінків з Росії. Фото: Міністерство оборони

В Україні відкрили гарячу лінію "Повернися живим із України".

"За одну годину надійшло понад 100 дзвінків від батьків військовослужбовців РФ: абсолютна більшість війни з Україною не хочуть і в шоці, що їхні діти опинилися в чужій країні", - написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у facebook.

Він навів кілька прикладів телефонних дзвінків:

1) Мама Єрьоменко Оксана з Краснодара шукає сина Єрьоменка Данила, 21.08.2001 року народження, контрактник, з Краснодара, служив у Криму, військова частина біля Сімферополя.Мама знає, що йде війна, хоче знайти сина і повернути додому.

2) Дружина шукає Сизова Олександра Сергійовича, 02.03.1992 року народження, солдат, контрактник з 2017 року в/ч 54801 знаходиться в м. Ставрополь, знають, що Росія воює з Україною, вже поширюють інформацію, що треба забирати своїх чоловіків та синів, дуже бояться переслідувань.

3) Батько (живе в Росії) та брат (живе в Таджикистані) шукають Шаропова Сухробджона, 22.04.2002 року народження, солдат контрактник, військова частина знаходиться в селищі Калінінець Московської області, служить з 09.2021 року, знають, що Росія воює з Україною, не знали куди поїхав, не виходить на зв'язок, дуже хочуть повернути його, розповідають знайомим, де можуть бути їхні чоловіки та діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У ДНК українців – воля, в ДНК Росії – страх" - інфлюєнсери про війну в Україні

"Чи ще буде! Криком кричатимете, щоб війну зупинити!", написав Геращенко.

Увечері 26 лютого в Міністерстві оборони України відкрилася гаряча телефонна лінія для матерів, батьків, дружин, бабусь та дідусів російських окупантів, які прийшли в Україну зі зброєю, але були взяті в полон або вбиті.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкрили гарячу лінію для родичів російських солдат і офіцерів: за годину понад 100 дзвінків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі