пʼятниця, 12 червня 2020 14:06

В Україні побільшало регіонів, де не можна послаблювати карантин

В Україні побільшало регіонів, де не можна послаблювати карантин
Київ і дев'ять областей не можуть послаблювати карантин. Фото: Pixabay

Кількість областей в Україні, які не можуть почати ослаблення карантину, збільшилась.

12 червня не відповідають вимогам Міністерства охорони здоров'я Київ і ще дев'ять областей, повідомили в пресслужбі МОЗ.

Крім столиці, вимогам МОЗ не відповідають Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області. У всіх цих регіонах виявили понад 12 випадків захворювання коронавірусом на 100 тис. населення за останні 7 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову рекордна кількість інфікованих: оновлена статистика по коронавірусу в Україні

"Перехід областей до другого етапу карантину, який передбачає послаблення карантину, можливий за умови відповідності епідситуації в області певним критеріям", - зазначили в МОЗ.

Послаблення карантину можливе за умов відповідності регіону трьом критеріям: інцидентність захворювань за останні 7 днів повинна становити менш як 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість місць у лікарнях - менш як 50%; проведення за останні 7 днів понад 12 тестів на Covid-19 на 100 тис. населення.

Частину карантинних обмежень у Києві можуть повернути. Це станеться в разі, якщо кількість хворих на 100 тис. населення у столиці перевищить позначку в 24 випадки, повідомив міський голова Віталій Кличко. Сьогодні цей показник був менший.

Зараз ви читаєте новину «В Україні побільшало регіонів, де не можна послаблювати карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі