пʼятниця, 29 жовтня 2010 21:01

В Україні близько 6 мільйонів психічно хворих людей

В Україні близько 6 мільйонів психічно хворих людей

Кожен 8-й українець хворіє психічними розладами. Про це заявив виконавчий директор асоціації психіатрів України та член гуманітарної ради при президенті Семен Глузман.

За офіційною статистикою Міністерства охорони здоров'я України в країні 1,2 млн людей з психічними розладами, говорить експерт. Методом нескладних арифметичних дій легко підрахувати, що на сьогоднішній день в Україні близько 6 млн психічно хворих, і кожен 8-й українець хворіє психічними розладами.

Найбільша кількість людей з психічними розладами припадає на південні і східні регіони України, говорить пан Глузман. За його словами, там найчастіше зустрічаються такі розлади, як алкоголізм, наркоманія, депресії і суїцидальні нахили.

Згідно з останніми дослідженнями, лише 20% людей, які мають психічні розлади, зверталися хоч раз до фахівця.

Нагадаємо, Верховна рада Криму пропонувала Верховній раді України схвалити законопроект, який зобов'язує кандидатів на посаду президента країни, кандидатів у мери, депутатів парламенту і місцевих рад подавати довідки про психічне здоров'я і відсутність алкогольної і наркотичної залежності.

За затвердження проекту закону проголосували 75 з 94 парламентаріїв, присутніх у залі засідань сьогодні. Усього в парламенті Криму 100 депутатів.

Парламентарії просили доповнити закони положенням, яке зобов'язує кандидатів представляти виборчій комісії медичні довідки про проходження психіатричних оглядів і сертифікати наркологічного огляду, передає Багнет.

Зараз ви читаєте новину «В Україні близько 6 мільйонів психічно хворих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі