понеділок, 25 липня 2022 03:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні створили безпілотник, який майже не бачить ворожа ППО

В Україні створили безпілотник, який майже не бачить ворожа ППО
Оператор цього безпілотника може перебувати аж за 20 км від об'єкту. Фото: portaltele.com.ua

В Україні програмісти та інженери створили безпілотник, який майже непомітний для російських систем протиповітряної оборони.

Також ці дрони значно дешевші за закордонні аналоги. Про це йдеться у сюжеті "ТСН".

"На наш літак вантажать до 6 таких снарядів. З першого вильоту точність склала 3 м з висоти 100 м. У будь-якому випадку, доробити треба, бо у нас стоїть завдання – до метра. Але навіть зараз цього достатньо для знищення техніки, такої як танк", – розповідають ініціатори.

Оператор цього безпілотника може перебувати аж за 20 км від об'єкту, а сам літальний апарат фактично недосяжний для ворожої ППО та інших засобів радіоелектронної боротьби. Адже зроблений із сучасних матеріалів, які не містять металу чи іншого матеріалу, який у повітрі розпізнають системи ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ показали знищені російські танки та ліквідованих окупантів: ВIДЕО 18+

"Наш безпілотник дуже нервував ворогів. Вони були змушені застосувати дуже серйозну ракету, щоб його збити. Тому коли мені сказали, що ракета коштує більше 200 тисяч доларів, а безпілотник тоді обходився біля 5 тисяч доларів, то я був дуже щасливий, що ми працюємо з такою ефективністю", – каже ініціатор проєкту Володимир.

Він зазначив, що виробництво безпілотників незабаром планують поставити на конвеєр та за рік виготовити стільки, скільки зараз на озброєнні ворогів – не менше 2000 штук. Свої БПЛА група конструкторів не продає, а безкоштовно передає виключно військовим.

Російські окупанти себе дуже сильно переоцінили і недооцінили можливості українських захисників. Про це у інтерв'ю ТСН заявив військовий пілот винищувача МіГ-29 з позивним "Джус". Він наголосив, що основна причина - це безграмотне планування і тупість російських пілотів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили безпілотник, який майже не бачить ворожа ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі