неділя, 03 травня 2020 17:10

В Україні немає серйозних спалахів коронавірусу - МОЗ

В Україні немає серйозних спалахів коронавірусу - МОЗ
Степанов заявив, що в Україні відсутні серйозні спалахи коронавірусу. Фото: Reuters

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні відсутні серйозні спалахи коронавірусу.

За його словами, в країні вже 17 днів поспіль спостерігається контрольована ситуація з новими випадками захворювання. Про це Степанов сказав 3 травня під час брифінгу.

"Якщо говорити про кількість захворювань кожен день, то вже 17 днів поспіль ми спостерігаємо захворюваність в рамках від 400 до 600 осіб на добу. Ми вважаємо, що наші протиепідемічні та карантинні заходи дали свій результат. Цей результат полягає в тому, що у нас не існує дуже серйозних спалахів, які відразу позначилися на здатності надавати допомогу медичній системі", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кордоном від коронавірусу помер ще один українець

Степанов наголошує, що в разі дотримання рекомендацій відомства епідемія піде на спад.

"Упевнений, якщо ми і надалі будемо дотримуватися всіх цих заходів і рекомендацій МОЗ, у нас епідемія буде проходити в режимі з поступовим зниженням кількості захворювань і збільшенням кількості осіб, які видужали", - заявив міністр.

В Україні станом на 3 травня всього коронавірусом захворіло 11 913 людей. З них 829 дітей та 2 325 медичних працівників.

Зараз ви читаєте новину «В Україні немає серйозних спалахів коронавірусу - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі