вівторок, 03 листопада 2020 14:05

В Україні мають знищити ще одну монополію бандитів

В Україні мають знищити ще одну монополію бандитів
Тимофій Милованов: Якщо зможемо очистити цей ринок, зробимо прозорими й інші. Такі реформи будують цивілізацію. Фото: https://pixabay.com/

Спиртовий ринок в Україні має стати прозорим, туди повинні зайти приватні компанії.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить колишній міністр економіки Тимофій Милованов.

"Вони працюватимуть ефективніше, сплачуватимуть більше податків. Я брав участь у підготовці цих змін і пишаюся ними. Реалізували за підтримки президента - в Україні досі важко протиснути серйозні зміни без сприяння глави держави", - згадує колишній міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Був конфлікт" - Милованов розповів, чому Зеленський розпустив попередній уряд

За його словами, знищення монополії Укрспирту важливе навіть символічно. Те ж стосується реформи грального бізнесу.

"Там бенефіціарами були бандити. Якщо зможемо очистити цей ринок, зробимо прозорими й інші. Такі реформи будують цивілізацію. Не можна використовувати методи 1990-х. Вони не дають розвиватися. З цих же причин варто легалізувати канабіс. Він все одно є. Його виробляють і купують. Але зараз це годує кримінал, корупцію у правоохоронних органах.

Є ризик, що ці реформи згорнуть через тиск зацікавлених осіб. Але є точки неповернення. Наприклад, коли заводи Укрспирту приватизують, шляху назад не залишиться. Бізнеси, які вийдуть на ринок, не дозволять", - пояснює експерт.

Повне інтерв'ю з Тимофієм Миловановим читайте у журналі "Країна" від 29 жовтня.

У зверненні до Верховної Ради 20 жовтня президент говорив про ліквідацію монополії Укрспирту. За його словами, минулого тижня приватизовано перший спиртовий завод. Якщо процес продовжити, це збільшить надходження майже у вісім разів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні мають знищити ще одну монополію бандитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі