пʼятниця, 11 липня 2014 17:25

"Через полон Надії Савченко проти Росії треба ввести нові санкції" - громадськість

"Через полон Надії Савченко проти Росії треба ввести нові санкції" - громадськість
Фото: tsn.ua

Текст з таким зверненням сьогодні завезли в посольства Німеччини і Франції активісти організацій "Громадський сектор Євромайдану", "Автодозор", "Коловорот", "Центр Громадянських Свобод", "Євромайдан SOS", "Донбас SOS".

"Є надія на те, що бєспрєдєл на Сході України, який очевидно інспірований РФ, може зупинити третій раунд санкцій. Саме тому ми звернулися з вимогами до Німеччини та Франції, які є своєрідними центрами прийняття рішень у ЄС, а також до пана Томбінського, який очолює представництво ЄС в Україні, з вимогою відреагувати на ганебні історії викрадення громадян України з території України та судилища, які влаштовують над ними в Росії. ЄС не може робити вигляд що все окей та продовжувати бізнес-ез-южуал із країною, яка, по суті, підтримує тероризм та займається міжнародним кіднепінгом", - зазначила активіст "Євромайдан SOS" Марія Томак.

У тексті звернення до послів Німеччини в Україні Крістофа Вайля і посла Франції Яна Томбінського зокрема зазначено, що Надія Савченко - не єдина українка, яку силоміць вивезли до Росії тамтешні спецслужби. Інформація про затримання та допити працівниками ФСБ Російської Федерації українських громадян в прикордонних російських областях надходить ще з весни, коли військова окупація Криму була в розпалі.

"Доброволець батальону "Айдар" Надія Савченко стала однією із легенд неоголошеної війни, яку веде Російська Федерація на сході України. Викрадення російськими силовиками громадян України з   території України стало останнім часом поширеною практикою. Згадаймо справу Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чірнія та ГеннадіяАфанасьєва, які були викрадені з Криму і над якими тепер в Росії влаштовують судилище за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі. Варто пригадати також про те, що в селі Авдєєва Курської області в спеціальному закладі для нелегальних мігрантів уже протягом двох місяців утримуються двоє львів'ян - Юрій Яценко та Богдан Яричевський - всупереч винесеному рішенню суду про їх депортацію"!, - йдеться у заяві. 

Громадські активісти закликають Євросоюз задіяти всі можливі політичні та дипломатичні інструменти для створення тиску на керівництво Російської Федерації з метою звільнення заручників, публічно засудити випадки викрадення з території України та судового переслідуванняза політичними мотивами громадян України Російською Федерацією, визнати Російську Федерацію країною, що підтримує міжнародний тероризм та ініціювати третій раунд санкцій проти Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «"Через полон Надії Савченко проти Росії треба ввести нові санкції" - громадськість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі