субота, 08 серпня 2009 11:05

У США вперше за десять років впала народжуваність

У США вперше за десять років впала народжуваність

Експерти зв"язали падіння народжуваності в США з рецесією. Про це пише видання TheNewYorkTimes.

Як повідомив Національний центр статистики в області охорони (NationalCenterforHealthStatistics) здоров"я, 2008 року в США народилося 4,247 мільйона дітей, що на 68 тисяч менше показників 2007 року (зниження на два відсотки). Це перше зниження народжуваності за останні десять років.

Згідно з даними відомства, 2007 року, навпаки, був зафіксований найбільший приріст населення за рахунок народжуваності: 4,317 мільйона дітей. Тоді це перевищило рівень, досягнутий на піку так званого "бейбі-бума" 1957 року.

Офіційно чиновники не пов"язують падіння народжуваності з рецесією в економіці США, що почалася наприкінці 2007 року. Проте, наприклад, соціолог Нью-йоркського Університету Ендрю Хакер (AndrewHacke) в бесіді з виданням висловив думку, що "це точно через рецесію".

"Діти - найбільша витратна частина в сімейних бюджетах американців. Недивно, що при невизначеному майбутньому ці витрати скорочуються", - вважає професор.

Тим часом в п"ятницю, 7 серпня, президент США Барак Обама виступив із заявою, в якій стверджував, що важкі для економіки США часи "залишилися у минулому". Заява Обами прозвучала після того, як стало відомо про перше, починаючи з 2008 року, зниження безробіття в США.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «У США вперше за десять років впала народжуваність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі