субота, 15 липня 2006 11:00

У вересні український бензин знову подорожчає

 

Причиною для подорожчання бензину на АЗС стали події, що розвиваються в дрібнооптовому і крупнооптовому сегментах ринку, де зважаючи на гострий дефіцит палива нафтотрейдери також змушені були підняти ціни.

Найбільш "щедрими" у встановленні цінової політики виявилися сумські роздрібні торгівці, які додали до встановлених раніше цін у середньому по 7 копійок - вартість дизпалива в регіоні виросла до 3,83 грн/л.

Шляхом збільшення цін пішли запорізькі і кримські власники АЗС, які підняли цінову планку по дизпаливу на 5 копійок - до 3,86 і 3,87 грн/л відповідно.

Високооктановий бензин марки А-95 найістотніше подорожчав тільки в Криму (до 4,21 грн/л) і Запоріжжі (до 4,24 грн/л).

Абсолютними лідерами по дорожчанню палива в країні як і раніше залишаються донецькі і дніпропетровські власники АЗС (4,28 грн/л А-95). А ось третє місце по праву можна віддати запорізьким власникам АЗС, які підняли ціну до 4,24 грн/л.

Відчули на собі хвилю дорожчання палива і столичні водії. Не дивлячись на те, що середні ціни в цілому по регіону залишилися незмінними, окремі київські оператори протягом останніх 2 днів підняли вартість палива на своїх АЗС на 5-10 копійок.

Таким чином, зараз на деяких АЗС вартість бензину марки А-95 склала 4,20 грн/л. За прогнозами експертів, ціни на АЗС поступово підвищуватимуться.

- Найвірогідніше, в серпні по 95-му бензину ми зможемо побачити приріст в 10% у відношенні до існуючих цін. Не виключено, що щось цікаве чекає нас і у вересні, - відзначив заступник директора НТЦ "Психея" Генадій Рябцев, повідомляють Подробности.ua.

Зараз ви читаєте новину «У вересні український бензин знову подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі