понеділок, 25 травня 2009 14:38

У Росії не вірять в другу хвилю кризи

У Росії не вірять в другу хвилю кризи
Другої серйозної хвилі кризи і зростання безробіття в Росії бути не повинно. Про це заявив російський віце-прем"єр Олександр Жуков.

Він також вказав на особливу роль регіональних програм зі стабілізації ситуації на ринку праці, заявивши, що тепер програми зайнятості населення скрізь активно запрацювали.

Жуков відзначив, що загальне безробіття в Росії поки збільшується. На його думку, кількість безробітних може ще дещо зрости, проте в цілому ситуація незабаром поліпшуватиметься.

Федеральна служба державної статистики повідомила, що в квітні цього року чисельність безробітних склала 7,7 мільйонів осіб, що складає 10,2% від чисельності економічно активного населення.

Тим самим, кількість безробітних за один місяць збільшилася на 200 тисяч людей. У березні рівень безробіття складав 10%.

У державних установах служби зайнятості населення в якості безробітних було зареєстровано в квітні 2,269 мільйона осіб.

Кількість безробітних в Росії розраховується згідно з методологією Міжнародної організації праці. До безробітних відносять всіх осіб, які не мають роботи, активно її шукають будь-якими способами (через служби зайнятості, за оголошеннями в газетах, через знайомих тощо) і готових приступити до неї в найкоротший термін (тобто не хворіють, не доглядають за дітьми і людьми похилого віку тощо), повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Росії не вірять в другу хвилю кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі