четвер, 27 грудня 2012 09:59

В Росії заборонили усиновлення сиріт громадянами США - в ЮНІСЕФ обурені

В Росії заборонили усиновлення сиріт громадянами США - в ЮНІСЕФ обурені
Фото: golos-ameriki.ru

Росія не повинна вводити заборону на усиновлення дітей іноземцями, оскільки не можна політизувати інтереси сиріт, заявив виконавчий директор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Ентоні Лейк. Лейк підкреслив, що не можна політизувати питання, що стосуються благополуччя дітей-сиріт.

"Ми закликаємо уряд Росії вживати дії лише в інтересах дітей в той момент, коли воно докладає всіх зусиль для їх захисту", - підкреслив він.

За його словами, влада Росії має розробити ефективний план соціального захисту дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київські скаути спакували 750 адресних подарунків від Миколая для категорійних дітей

"Ми закликаємо уряд Росії розробити ефективний план соціального захисту, щоб сприяти зміцненню російських сімей. Необхідно застосовувати альтернативні способи усиновлення рощміщенню дітей в сирітські установи - такі як постійне проживання у прийомних батьків, усиновлення на батьківщині, а також міждержавне усиновлення", - сказав він.

Нагадаємо, 26 грудня Рада Федерації схвалила закон, що забороняє громадянам США всиновлювати російських дітей. Ініціативу депутатів Держдуми підтримали всі члени верхньої палати парламенту. На підтримку закону проголосували 143 сенатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зменшать кількість інтернатів до мінімуму

21 грудня в Держдумі РФ був схвалений так званий антісирітский закон, що є відповіддю на "акт Магнітського". Російська відповідь також передбачає візові та фінансові санкції проти громадян США та інших іноземних держав, причетних до порушень прав росіян. Крім того в ньому містяться поправки, які забороняють американцям всиновлювати російських дітей.

 

Зараз ви читаєте новину «В Росії заборонили усиновлення сиріт громадянами США - в ЮНІСЕФ обурені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі