четвер, 31 травня 2007 13:49

В Росії ліквідують опозиційні партії

Рішення про ліквідацію Республіканкою партії Росії визнане законним і вступає в дію з 31 травня 2007 року. Про це мовиться в ухвалі Верховного суду РФ, що розглянув касаційну скаргу республіканців.

У зв"язку з цим співголова партії Володимир Рижков заявив, що республіканці попросять Європейський суд з прав людини дати пріоритет трьом раніше направленим позовам, щоб встигнути взяти участь в майбутніх виборах в Держдуму.

У Страсбурзі прийнято до розгляду три позови, в яких партія просить визнати незаконними її ліквідацію, закриття новосибірського відділення РПР і рішення Таганського суду Москви, який визнав з"їзд РПР нелегітимним.

Рішення про ліквідацію РПР було ухвалене Верховним судом 23 березня за позовом Росреєстрації. Згідно із законом, у партії повинно бути не меншого 50 тисяч членів і як мінімум 45 регіональних відділень по 500 чоловік. У ФРС стверджують, що в Республіканській партії перебуває всього 39,5 тисячі членів і відкрито тільки 33 відділення нормативної чисельності.

На думку Рижкова, партію покарали за постійну участь в заходах "Іншої Росії". У свою чергу, представник Росреєстрації Галина Фокіна заявила, що це відбувається в рамках закону. Вона нагадала, що по позовах федеральної служби Верховним судом було ліквідовано 12 партій, п"ять з яких оскаржили це рішення, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «В Росії ліквідують опозиційні партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі