четвер, 20 серпня 2009 18:18

У районі Поштової площі збільшиться кількість заторів

У районі Поштової площі збільшиться кількість заторів

У жовтні влада планує запустити двосторонній рух по Гаванському мосту в Києві.

Ця кваплива ініціатива призведе до кілометрових заторів у районі Поштової площі.

На будівництво Подільсько-Воскресенського мосту КМДА в цьому році виділила приблизно 20% коштів, передбачених по графіку не цього, а минулого року.

"Фінансування таке, що дозволяє вести тільки першочергові роботи. Зараз закінчуємо опору N 1, що дозволить завершити монтаж балки жорсткості мосту, прибрати підмостки на під"їзді до Гаванського мосту і пустити по ньому і Рибальській набережній рух в обидві сторони", - заявив керівник групи авторського нагляду Київсоюздорпроект Едгар Годик.

Автомобілі зараз з Оболоні їдуть по вулиці Електриків, де зупиняються, збираються на світлофорах. А по прямій дорозі машини великим потоком відразу потраплять на набережну. Нагадаємо, по вулиці Набережно-Хрещатицькій обмежено рух до трьох смуг: одна - у бік Поштової площі, два - в напрямку Петрівки. Проектанти задумували цю розв"язку в комплексі Гаванського мосту разом з естакадою на набережній.

Але естакада останні півроку не будувалася через проблем з фінансуванням. В результаті в жовтні, коли планують відкрити двосторонній рух по мосту, киян на Подолі чекають ще більші затори.

Крім опори N 1 на Подільсько-Воскресенського мості збирають арочні прольоти, повільними темпами ведеться будівництво опор в"їзду на Подільський міст з боку Верхнього Валу. Як і раніше, невирішеними залишаються земельні проблеми: Русанівські сади, переселення гуртожитку Ленкузні і винесення підприємств, які знаходяться в зоні будівництва мосту на правому березі.

За матеріалом Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «У районі Поштової площі збільшиться кількість заторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі