субота, 06 вересня 2014 11:32

"У Путіна, як у Юду Іскаріота, увійшов сатана" - Філарет

"У Путіна, як у Юду Іскаріота, увійшов сатана" - Філарет

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що президент Росії Володимир Путін "підпав під дію сатани". Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті УПЦ КП.

"З великим смутком мушу нині сказати гласно, що серед правителів світу цього, які за фактом хрещення відносяться до Православної Церкви, з'явився справжній новий Каїн - не по імені, але у справах. Справи ці свідчать, що згадуваний правитель, як і перший в історії братовбивць Каїн, підпав під дію сатани", - йдеться в заяві патріарха. Так, глава російської держави "говорить відверту і явну брехню", "цинічно бреше" і "посилає в нашу країну вбивць-найманців". "Наслідком таких його дій є численні жертви", - заявив патріарх.

На думку глави УПЦ КП, саме на Володимирі Путіні лежить "найбільша провина" за загибель людей на сході України.

"В його волі і владі - негайно зупинити смерті і кровопролиття, але він заради гордині своєї продовжує множити зло. Він називає себе братом для українського народу, але насправді він у справах своїх істинно став новим Каїном, проливаючи братську кров і брехнею обплутуючи весь світ", - заявив патріарх.

При цьому російський лідер "залишається глухим" до закликів одуматися, "тому що в нього, як у Юду Іскаріота, увійшов сатана", - переконаний патріарх. "Однак сподіваючись на милосердя Боже до всіх грішників, зберігаємо ще надію і на покаяння цього правителя і звертаємо до нього заклик мільйонів людей - зупиніться, припиніть примноження брехні і вбивств, одумайтеся! Бо своїми вчинками Ви відлучаєте себе від Православної Церкви і Бога, прирікаєте себе на ганебний кінець цьому житті і на вічне засудження в пекло - в життя майбутнього віку", - звернувся глава УПЦ КП до президента РФ.

Зараз ви читаєте новину «"У Путіна, як у Юду Іскаріота, увійшов сатана" - Філарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі