вівторок, 27 лютого 2024 21:31

Спецтема: Війна Росії проти України

В Офісі генпрокурора пояснили, навіщо росіяни публікують відео страт українських полонених

В Офісі генпрокурора пояснили, навіщо росіяни публікують відео страт українських полонених
З кінця листопада 2023 року кількість випадків страт росіянами українських військовополонених зростає. Фото: скріншот

З кінця листопада 2023 року кількість випадків страт росіянами українських військовополонених зростає, адже вище військове керівництво РФ заохочує їх.

Публікуючи в мережі відео з розстрілами українських полонених, російські військові намагаються деморалізувати ЗСУ. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив Юрій Бєлоусов, керівник Департаменту Офісу генпрокурора з протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту.

Він переконаний, що за наказами вчиняти такі дії стоїть російське військове та політичне керівництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни 24 лютого розстріляли українських військових, які здалися в полон: відео 18+

"З кінця листопада минулого року кількість таких випадків зростає. Це свідчить про те, що таке підтримується вищим керівництвом збройних сил РФ. Якби це був поодинокий випадок, то це були б дії конкретного солдата. В цьому випадку, враховуючи географію і кількість випадків за останній час, це однозначно підтримується вищим керівництвом", - наголосив він.

Представник Офісу генпрокурора зазначив, що вище керівництво країни-агресорки не лише не запобігає таким практикам, а і максимально їх підтримують та віддають прямі накази на здійснення таких дій.

Він додав, що за фактом розстрілу українських військовополонених, відео якого з'явилося в мережі 25 лютого, стоїть конкретний підрозділ збройних сил РФ, але не уточнив, який.

18 лютого один із Telegram-каналів опублікував повідомлення про розстріл шести полонених ЗСУ на одній з позицій у Авдіївці. Захисники були важкопоранені та чекали на евакуацію.

Також виявлено відеозапис із фрагментом вбивства двох українських воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району.

Розпочато розслідування за фактами розстрілів беззбройних українських військовополонених.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі генпрокурора пояснили, навіщо росіяни публікують відео страт українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі