пʼятниця, 03 грудня 2010 19:56

В одеській висотці згоріло троє людей (ФОТО)

Учора, 2 грудня, в Одесі сталася велика пожежа у висотному житловому будинку - на Люстдорфській дорозі, 162.

За інформацією центру зв'язків з громадськістю регіонального управління МНС, пожежа виникла у чотирикімнатній квартирі на 14 поверсі шістнадцятиповерхового житлового будинку об 11:30. До моменту прибуття перших пожежних розрахунків квартира була повністю охоплена вогнем. Його швидкому розповсюдженню, як відзначили рятувальники, сприяла "захаращеність" житла, а поривчастий вітер "допоміг" вогню перекинутися з палаючого балкону на 15 поверх.

Через вогонь, високу температуру і дим, що заповнив під'їзд, жителі трьох верхніх поверхів не могли самостійно залишити свої квартири. Відразу після часткової локалізації пожежі рятувальники, прикривши покривалами літню жінку і п'ятнадцятирічну дівчинку, вивели їх на вулицю. Усього було врятовано та евакуйовано 18 людей.

Людей, що перебували в квартирі, в якій, власне, і виникла пожежа, врятувати не вдалося. Пізніше з'ясувалося, що загиблих троє: 84-річна господиня квартири, її 82-річна сестра та 51-річний син. Причину загоряння встановлюють експерти. Вогнем пошкоджено дві квартири на 14 поверсі і одна - на 15 поверсі.

У ході ліквідації пожежі співробітники МНС задіяли 11 одиниць основної та спеціальної техніки, працювали 2 ланки газодимозахисної служби. Гасіння було організовано з зовнішнього боку будинку по автодрабині і з внутрішньої - по сходових маршах. За словами рятувальників, впоратися з цією подією вони могли б набагато швидше і меншими витратами сил і часу, якби була у них техніка, що дозволяє гасити пожежі вище 9 поверху (це максимум, на який розраховані пожежні автодрабини). Однак, нарікають працівники МНС, в Одеському гарнізоні такої техніки немає.

Нагадаємо, сьогодні МНС також повідомило, що в ніч з 2 на 3 грудня в Харкові згорів магазин спорттоварів Спортмастер. У результаті пожежі постраждала жінка, 30 осіб евакуювали.

Вiкна-Одеса

Фото: Сегодня

Зараз ви читаєте новину «В одеській висотці згоріло троє людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі