вівторок, 13 березня 2018 22:45

У Нігерії українських моряків тримають під арештом

У Нігерії українських моряків тримають під арештом
У Нігерії 1,5 місяця тримають під арештом українських моряків. Фото: Inshe

Швейцарський танкер San Padre Pio заарештували у Нігерії, до складу екіпажу корабля входять українці.

Про це повідомляє видання "Новое время".

Судно заарештували за незаконну торгівлю паливом ще 23 січня, однак відомо про це стало лише в березні. Під арештом перебуває 16 українських моряків.

"Військово-морський флот Нігерії в заяві від 9 березня повідомив про арешт танкера San Padre Pio з 16 українськими моряками і близько 5000 тонн вантажу на борту за несанкціонований вхід в води Нігерії і незаконну торгівлю паливом", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Одеського порту хоче піти найбільша в світі компанія контейнерних перевезень

Проте, капітан судна Андрій Васьков заявив, що дозвіл від нігерійського флоту на відправку вантажу в Нігерію був, і це вже 'ятий захід корабля у нігерійський порт з нафтопродуктами. Наразі судно перебуває на якірній стоянці в Бонні на південному сході Нігерії.

У Греції черговий український моряк 40-річний Денис Бровченко отримав покарання за обвинуваченнями в організації перевезення сирійських біженців. Чоловіка засудили на величезний термін позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У Нігерії українських моряків тримають під арештом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі