середа, 26 лютого 2014 07:01

В небесній сотні виявилося троє донеччан
11

Фото: Тетяна Заровна

Під час зіткнень в Києві загинуло троє жителів Донецької області і отримали травми 15 донецьких правоохоронців.

У вівторок в селі Дмитрівка (район Краматорська Донеччини) поховали музиканта Івана Пантелєєва. Йому були 32 роки. Був убитий на вул. Інститутській. В один день зі своїм побратимом.

Іван поїхав в Київ 10 грудня, жив у львівському наметі. Він не був одружений. З сусідів мало хто знав, що Іван знаходиться в Києві. "Ваня говорив, що скривдили людей, і він хоче допомогти, - говорить сестра. - Він сильно змінився за цей час. На початку лютого він подзвонив мені і сказав, що поголився наголо, залишивши "оселедець".
Востаннє Ваня вийшов на зв'язок з сестрою зранку 19 лютого. 20 лютого його тіло зрешетили 7 куль - простріляні ноги, руки, серце, голова і шия.
Попрощатися з героєм приїхали Донецькі евромайданівці. Ховали з національними прапорами. Проводжали словами: "Героям слава!" та "Герої не вмирають!".
Іван був автором пісень, гітаристом рок-групи "Небо мінуса". Мріяв про те, що група буде відомою, а його пісні популярними. Він виріс в Краматорську, а останні п'ять років мешкав в селі з бабусею, за якою треба було доглядати.

Для надання допомоги близьким Івана Пантелєєва.

Карта Приватбанку 5168 7572 2400 9979. Мати загиблого Людмила Іванівна Пантелєєва.

23 лютого під Києвом поховали Сергія Бондарева. Він загинув від 4 куль, 2 з яких потрапили в груди. Сергію Бондареву було 32 роки. Приблизно 6 років тому Сергій переїхав з Краматорська в Одесу, де працював програмістом. Там познайомився з майбутньою дружиною Світланою. Пару років тому вони переїхали в Київ. Кажуть, Сергій був патріотом, любив історію, був дуже життєрадісним та відкритим. Він працював у відомій IT- компанії, знав чотири іноземні мови.
Сергій ходив на Майдан щодня після роботи. За декілька годин до смерті він розмовляв по телефону з другом і був в піднесеному настрої. "Вірив, що щось почало мінятися", - говорить товариш.

Його дружина на 8 місяці вагітності. "Востаннє дзвонив у вівторок в 19-40 з Майдану (з центру подій) ", - написала вона в соцмережах, коли Сергій пропав. Через дві доби пошуків Сергія знайшов і пізнав серед скривавлених тіл його друг.

Для надання допомоги сім'ї Сергія Бондарева.

№ карти 5168 7420 6789 6187 в Приватбанку. Для Хагрів Дар'я Олександрівна(при перерахуваннi Банк выдає дiвоче прiзвище Горб).

В суботу в м. Родинське (Красноармійський район Донеччини) поховали Володимира Наумова. Йому було 43. Ховали його тихо - без участі євромайданівців, керівництва Родинського та керівництва ЖЕКу, де працював водієм. "Проте, на похорон прийшло близько ста чоловік, як знайомих, так і не знайомих", - говорить його вдова.
Володимир народився в селі Шевченко, в день народження Шевченка. Говорять, знав напам'ять Кобзаря, а працював водієм мусоровозки. Дуже переживав відносно подій в Києві, але переживаннями не дуже ділився. Увечері 14 лютого сів на стареньку машину і поїхав в Київ. Не сказав близьким куди і навіщо. Очевидно, 18 лютого він був затриманий, вивезений, задушений і скинутий з моста. Його знайшли на Трухановому острові наступного дня.

Першою версією правоохоронців було самогубство. У кишені був паспорт, але рідні не могли повірити - інший одяг, хустка самооборони майдану на шиї і нова зачіска (голена голова і оселедь). Близькі, побачивши тіло на фото, не впізнавали - говорили, не може людина так змінитися за 4 дні, але дружина поїхала в Київ на упізнання і сумніви розвіялися.
У Володимира залишилися 2 маленьких синів - 4-річний Арсеній та 8-річний Єгор..
Для сім'ї Володимира Наумова.

Карта Приватбанку 4405 8858 2471 6168. Для Веселовської Інни Євгеніївни.

Ще в понеділок уранці в Донецьку рекламували "Беркут" як оплот спокою країни, але пізно увечері бігборди з "Беркутом" зникли. У вівторок з'явилася інформація про те, що рекламні агентства готові вішати биг борди із скорботою за загиблими, а Донецька облдержадміністрація не буде в цьому заважати. Хоча ще в неділю керівники міста називали героїв "екстремістами" і "фашистами".

Зараз ви читаєте новину «В небесній сотні виявилося троє донеччан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua