субота, 19 серпня 2017 01:12

В Нацгвардії створили роту для пияк

В Нацгвардії створили роту для пияк
В Нацгвардії є рота для пияк. Фото: РБК

Національна гвардія України вирішила боротися з пияцтвом своїх військовослужбовців за допомогою створення спеціальних рот. Основну частину військовослужбовців-алкоголіків склали мобілізовані громадяни.

- Коли пішло у нас пияцтво, ми створили так звані роти статутного порядку в місті Золочеві на Львівщині. У нас туди три заїзди було. Тобто ми всіх, хто зловживав, умовно кажучи, - в основному це були мобілізовані, - збирали в групи по зоні АТО і відправляли до Золочева, - розповів заступник командувача Нацгвардією генерал-майор Ярослав Сподар в інтерв'ю агентству "Українські новини".

Генерал зазначив, що в даних спецрот основними методами боротьби з пияцтвом стали бесіди військовослужбовців з капеланами, психологами та медиками. Також військових лікували заняттями фізкультурою і загартовуванням.

- Бували у нас і такі, які по два рази туди їздили. Там, правда контингент попадався ... За 10 адмінпротоколів за вживання спиртного! І все 10 за час мобілізації! І йому нічого не зробиш, він за указом президента пішов служити, - уточнив Ярослав Сподар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардія назвала небойові втрати за час АТО

Національна гвардія України - військове формування c правоохоронними функціями, входить до системи Міністерства внутрішніх справ України (МВС) і призначене для виконання завдань із захисту і охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами - щодо забезпечення державної безпеки і захисту державного кордонів, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп і злочинних організацій.

Зараз ви читаєте новину «В Нацгвардії створили роту для пияк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі