четвер, 01 червня 2006 20:59

У Москві побудують центр для тварин-нелегалів

У Москві планується побудувати центр для конфіскованих у контрабандистів тварин, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на прес-службу столичного зоопарку.

За даними працівників зоопарку, інспектори Мінприроди і співробітники митниці щорічно вилучають сотні тварин, яких контрабандисти незаконно намагалися провезти на територію Росії. При цьому в Росії до цих пір немає спеціалізованого центру для тимчасового змісту конфіскованих тварин, в якому вони змогли б пройти курси реабілітації.

Зараз невідомо, за рахунок яких засобів буде побудований новий центр, при цьому сам Московський зоопарк не виступить в ролі інвестора будівництва.

- На жаль, єдина допомога, яку може надати Московський зоопарк творцям нового центру, - консультації фахівців по утриманню тварин, наприклад, по устаткуванню приміщень і лікуванню, - відзначили в прес-службі зоопарку.

Раніше передбачалося, що ініціатором будівництва такого центру стане Мінприроди.

- Недавно ми провели операцію на Пташиному ринку по затриманню контрафактного живого товару. У результаті рейду було конфісковано багато тварин - тритони, крокодили, черепахи. Але ми зіткнулися з проблемою, що зараз в Москві містити чотириногих арештантів просто ніде, - розповів замглави Росприроднагляду Олег Мітволь. За його словами, на утримання одного центру для конфіскованих тварин може піти до 3 мільярдів рублів в рік, не рахуючи витрат на будівництво, пише realty.lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «У Москві побудують центр для тварин-нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі