середа, 18 серпня 2021 11:46

В МЗС розповіли, чи закриє Україна кордони через Covid-мутацію

В МЗС розповіли, чи закриє Україна кордони через Covid-мутацію
Штам коронавірусу Delta може стати причиною нової хвилі пандемії. Фото: pixabay.com

В Україні не планують закривати кордони через зростання випадків інфікування штамом коронавірусу Delta.

Правила перетину кордону вже посилили, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба ефірі одного телеканалу. Нові вимоги стосуються не лише іноземців, але й українців.

"Ми вже посилили правила в'їзду в Україну. Якщо потрібно буде, запровадимо жорсткіші заходи. Але повне закриття кордону зараз не розглядаємо", - сказав він.

Штам Delta може стати причиною нової хвилі пандемії в країнах від Індонезії до Росії. Мутація унеможливлює формування колективного імунітету від коронавірусу. Наявні вакцини ефективні для попередження тяжкого перебігу хвороби та летальних випадків. Але вони не захищають повністю вакциновану людину від зараження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: побільшало заражень і смертей

За погіршення епідситуації в країні почне діяти адаптивний карантин. В Україні під час жорсткого карантину дозволять працювати тим закладам, у яких вакцинується понад 80% персоналу. Торгово-розважальні центри працюватимуть за спеціальною системою. Допускати в установи планують лише вакцинованих клієнтів і споживачів.

У Маріуполі хочуть закрити ринки та інші заклади сфери обслуговування, якщо персонал підприємств не вакцинується до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «В МЗС розповіли, чи закриє Україна кордони через Covid-мутацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі