четвер, 19 липня 2012 04:33

В мексиканському містечку звільнились майже всі поліцейські

В мексиканському містечку звільнились майже всі поліцейські
Фото: АР

Відразу 90% співробітників поліції невеликого міста Сан-Франсиско-де-Кончос в північному мексиканському штаті Чіуауа в один день написали заяви про звільнення, тим самим залишивши населення цього містечка практично без захисту, повідомила в середу прокуратура штату.

Причиною рішення терміново залишити службу стала хвиля насильства, що захлеснула цей населений пункт в останній час: за місяць у ньому зареєстровано 12 вбивств при тому, що населення міста складає всього 3000 чоловік. Поліцейські скаржилися на відсутність необхідного спорядження і яких-небудь гарантій безпеки.

Зараз в штаті місцевої поліції залишилися всього 4 людини, що змусило місцеве керівництво звернутися за допомогою до федеральної влади. У результаті в Сан-Франсиско-де-Кончос введені підрозділи федеральної поліції і поліції штату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє поліцейських влаштували бійню в аеропорту Мехіко

Це вже не перший подібний випадок, коли поліцейські в Мексиці звільняються через побоювання за своє життя. У серпні 2011 року місто Асенсьон також в штаті Чіуауа залишився взагалі без поліції, яка звільнилася в повному складі через безперервні погрози з боку наркомафії.

Штат Чіуауа вважається одним з найбільш неблагополучних в Мексиці з точки зору злочинності. Його близькість до кордону з США викликає інтерес до штату з боку злочинних угруповань, що займаються перекиданням наркотиків, зброї і переправленням нелегальних емігрантів.

 

Зараз ви читаєте новину «В мексиканському містечку звільнились майже всі поліцейські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі