четвер, 07 травня 2009 09:19

У лідерів грузинської опозиції стріляв спецназ

У лідерів грузинської опозиції стріляв спецназ
Сутичка прихильників опозиції зі співробітниками поліції сталася в середу ввечері біля будівлі головного управління патрульної поліції в Тбілісі, є постраждалі, повідомляють грузинські телеканали.

За їхніми даними, затримано брата одного з лідерів опозиції Левана Гачечиладзе - Георгія.

На місці події знаходилася більшість лідерів опозиційних сил, які вже місяць проводять масові акції з вимогою відставки президента Михайла Саакашвілі.

Очевидці того, що відбувалося, стверджують, що спецназ застосував гумові кулі, щоб змусити прихильників опозиції відійти від входу в будівлю.

Під час сутичок демонстрантів з поліцією постраждали, за різними оцінками ЗМІ, декілька десятків людей.

Серед тих, хто отримав травми, згідно з повідомленнями, один з лідерів опозиції Леван Гачечиладзе. Також травми отримали охоронці лідера "Демократичного руху - Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе.

Лідер "нових правих" Давид Гамкрелідзе отримав травму голови. Як повідомила журналістам представник партії Пікрія Чихрадзе, йому потрапила в голову, ймовірно, гумова куля.

Також, за повідомленнями ЗМІ, отримали поранення лідери опозиції Іраклій Батіашвілі, Бідзіна Гегідзе, Гія Маїсашвілі та інші.

У прямому включенні з місця інциденту в ефірі телеканалу "Руставі-2" були показані учасники акції протесту, яким нанесені тілесні ушкодження.

В результаті сутичок в лікарні Тбілісі було доставлено 29 осіб. "Серед них 22 учасники акції протесту, один журналіст і шість поліцейських. Їхнім життям нічого не загрожує, - повідомила замміністра внутрішніх справ Грузії Катерина Згуладзе в прямому ефірі грузинського телебачення.

Під час акцій, один з лідерів опозиції Каха Шартава закликав населення Грузії розпочати кампанію громадянської непокори владі.

На мітингу на Дигомській автотрасі в Тбілісі, яку перекрили прихильники опозиції, Шартава закликав учасників акції та всіх, "кому не байдужа доля країни", йти до парламенту.

"Сьогодні вирішується доля нашої Грузії", - заявив він.

Як повідомляло грузинське радіо "Палітра", під час ходи колони мітингуючих до будівлі парламенту, озброєні палицями спецназівці переслідували людей, які відстали від основної маси.

За повідомленнями грузинських ЗМІ, причиною сутичок став той факт, що Георгій Гачечиладзе (на прізвисько Уцнобі) переліз через огорожу в двір управління поліції, що викликало протистояння з боку загону спецназу. Крім того, учасники акції використовували проти правоохоронців палиці, на що представники спецзагону відповідно відреагували.

За матеріалами Інтерфакс, Новости Грузия

Зараз ви читаєте новину «У лідерів грузинської опозиції стріляв спецназ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі