понеділок, 10 липня 2006 15:13

У Криму при зльоті загорівся російський Ту-134

У Криму в аеропорті "Гвардійський" (м. Севастополь) при зльоті літак Ту-134, зажеврів один з його двигунів. Про це повідомили в головному центрі єдиної системи організації повітряного руху РФ. Представник центру охарактеризував інцидент як "авіаційну подію, внаслідок якої ніхто не постраждав".

На борту Ту-134 знаходився головком Військово-Морсього Флоту РФ Володимир Масорін разом з групою офіцерів. У штабі Чорноморського флоту повідомили, що зараз Масорін повертається з аеропорту на базу ЧФ.

Водночас Міноборони РФ стверджує, що аварійна ситуація сталася при посадці, а не при зльоті літака, і не в Севастополі, а в Сімферополі, куди Ту-134 здійснював переліт з Севастополя. За цими даними, літак викотився за межі злітної смуги, після чого у нього зажеврів двигун. При цьому декілька офіцерів отримали опіки різного ступеня важкості.

- Серед всіх можливих причин, які могли призвести до аварійної ситуації, розглядається версія попадання в турбіну двигуна сторонніх предметів. Це могла бути зграя птахів, - сказав помічник головкому ВМФ РФ Ігор Дигало. Причини події розслідуватиме спеціально створена комісія.

Сьогодні ж вранці в аеропорту міста Сімферополь з технічних причин здійснив вимушену посадку літак А-310, що належить російській авіакомпанії "Сибір". Він виконував чартерний рейс 1822 Анталія-Москва (аеропорт "Домодєдово")

Як повідомив прес-центр "Сибіру", після проведеного технічного обслуговування в аеропорту Анталії, екіпаж А-310 помітив падіння рівня масла в одному з двигунів. З метою убезпечити політ, командир екіпажу ухвалив рішення про посадку в Сімферополі.


За матеріалами Lenta.ru, УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «У Криму при зльоті загорівся російський Ту-134». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі