пʼятниця, 30 листопада 2012 16:54

У Конго до українських миротворців направили священника

У Конго до українських миротворців направили священника
Фото: rbc.ua

Сьогодні до Конго вилетів перший священик, який буде служити у складі українських військовослужбовців миротворчого контингенту ООН.

39-річний ієрей Віктор Парандюк - настоятель вінницького храму Святого князя Олександра Невського УПЦ Московського патріархату. Кандидатура отця Віктора узгоджена Синодальним військовим відділом УПЦ та Генеральним штабом Збройних Сил України. У Конго він пробуде півроку.

"Парандюк колишній військовий. Підполковник Військово-Повітряних Сил України. Як священик буде виконувати обов'язки офіцера по зв'язкам з релігією. Для 150 українських військових стане не лише офіцером, але і духовним наставником. На своє нове призначення ієрей Віктор отримав благословення від Блаженішого Митрополита Київського та всієї України Володимира та свого правлячого архієрея митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона", - повідомили у Вінницькій єпархії, до якої відноситься прихід отця Віктора.

У Конго нині тривають повстанські війни.

"Прошу Бога дарувати мені сили, щоб виконати ті обов'язки які покладені на мене як на священика та миротворця", - сказав отець Віктор перед відправленням.

У Вінниці залишилися дружина Людмила Парандюк та четверо дітей.

"Уповаю на Господа. Якщо чоловік туди поїхав, значить він там потрібний", - зауважила дружина військового капелана.

Готуватися до виїзду в Африку Парандюк почав близько півроку тому.

"Мав їхати на два тижні в Кенію збирати матеріал для своєї дипломної роботи. Навчається у Православному Свято-Тихонівскому гуманітарному університеті у Москві. В Кенії  є православні храми. Отримав потрібні щеплення. Ось-ось мав їхати, але не виходило з квитками. Раптом дзвонять з Києва із такою пропозицією", - зауважила дружина священика.

Представники духовенства УПЦ уже бували у складі миротворчих місій в Іраку та Косово. Зокрема, насельник Почаївської лаври, ієромонах Кукша, і зараз перебуває в Косово.

Зараз ви читаєте новину «У Конго до українських миротворців направили священника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі