середа, 30 грудня 2009 15:57

В Китаї змія врятувала сім"ю від пожежі (ФОТО)

 
Китаєць, який виходив вмираючу змію, стверджує, що вона врятувала його сім"ю, піднявши тривогу, коли їхній будинок охопило полум"я, передає Ananova.

Ю Фенг, з містечка Фушунь, що в китайській провінції Ляонін, знайшов вмираючу чорну змію біля свого будинку. Він почав лікувати плазуна лікарськими травами і за 20 днів змія одужала.

Чоловік відніс змію на найближчу гору, що за милю від його будинку, і випустив змію на волю. Проте наступного ранку вона приповзла до його будинку назад.

Після цього китаєць ще двічі випускав рептилію на волю, проте вона завжди поверталася назад. За словами Ю Фенга, його сусіди говорили, що змія поверталася, щоб відплатити йому за доброту.

Змію назвали Лонг Лонг і вона стала домашнім улюбленцем.

Як розповідає Ю Фенг, якось уночі він відчув щось холодне не своєму обличчі. Він розплющив очі і побачив Лонг Лонг.

За словами чоловіка, раніше плазун ніколи його не будив. Ю Фенг почувався настільки сонним, що спробував заснути знову, проте Лонг Лонг схопилася зубами за його одяг і почала бити по ліжку хвостом.

Тоді змія переповзла на ліжко матері Ю і теж почала бити по ньому хвостом. Ю Фенг остаточно прокинувся і лише тоді відчув, що пахне гаром - електрична ковдра його матері зайнялася.

Місцеві знавці рептилій стверджують, що у змій не вистачило б інтелекту діяти так як зробила Лонг Лонг. Проте Ю Фенг вірить, що змія вчинила так через свою доброту - щоб відплатити чоловікові за своє врятоване життя.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Китаї змія врятувала сім"ю від пожежі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі