субота, 13 грудня 2008 12:24

У Києві заборонять генетично модифіковані продукти

У Києві заборонять генетично модифіковані продукти
З 1 січня з Києва приберуть усе генетично модифіковане дитяче харчування. Решта продуктів змусять маркувати і перевіряти — це з ГМО, а це — без.

У четвер на сесії Київради депутати проголосували за заборону реалізації в Києві дитячого харчування, до складу якого входять генетично модифіковані організми. Решта всіх продуктів, що містять ГМО, заборонили продавати без наявності позитивного виведення держекоекспертизи. Крім заборон, є і рекомендації: "малювати" на упаковках і стендах з продукцією всю інформацію про ГМО в продукті, проте це не обов"язково, - повідомляє "Сегодня".

Київміськадміністрація ж у даний момент готує звернення в Кабмін, щоб розробити і затвердити правила торгівлі продуктами з ГМО.

У цей час, говорять експерти, експертиза добровільна. Поки її проходить лише 36 виробників. Проте з жорсткішанням правил торгівлі, доведеться проходити всім.

У супермаркетах же про нововведення поки не чули, проте готові його виконувати в майбутньому. "Ми й так вимагаємо сертифікати якості, в яких повинна бути вказана наявність ГМО, і без них продукцію не ставимо", — пояснюють у прес-службі торгової мережі. Тепер, говорять, доведеться вимагати і рішення держекоінспекції.

Зараз ви читаєте новину «У Києві заборонять генетично модифіковані продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі