вівторок, 01 грудня 2009 11:27

У Києві зловили турецького терориста

У Києві зловили турецького терориста

Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Києві і Укрбюро Інтерполу в результаті спільної роботи затримали громадянина Туреччини С., який знаходився в міждержавному розшуку.

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України у вівторок, за даними правоохоронців Туреччини, затриманий, 1960 р. н., з 1988 року є учасником незаконної озброєної терористичної організації робочої партії Курдистану.

Він розшукується турецькими правоохоронними органами за здійснення низки злочинів, передбачених КК Туреччини, - здійснення дій, направлених на передачу всієї або частини території держави під суверенітет іншої або обмеження незалежності і розрив союзу держави або відділення частини її території від адміністрації держави.

Зокрема, затриманий причетний до закладення міни і вибухівки, в результаті вибуху яких загинула людина; до озброєного нападу із застосуванням ракетних установок на станцію жандармерії і до організації засідки разом з іншими учасниками терористичного угрупування, коли було убито 5 співробітників сил безпеки Туреччини.

У даний час вирішується питання про екстрадицію зловмисника до Туреччини.

За матеріалом Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «У Києві зловили турецького терориста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі