субота, 29 жовтня 2022 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW пояснили, навіщо Путін намагається відновити авторитет Шойгу

В ISW пояснили, навіщо Путін намагається відновити авторитет Шойгу
Фракція "Російські силовики" мають значну владу в найближчому оточенні російського диктатор Володимира Путіна. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін намагається відновити авторитет міністра оборони РФ Сергія Шойгу в інформаційному просторі.

Це необхідно російському диктатору, щоб врівноважити наростаючий вплив так званої радикальної групи силовиків, яка критикує російське міністерство оборони, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

"Фракція "Російські силовики" відноситься до людей, які мають значну владу в найближчому оточенні Путіна. Саме вони направляють бойові підрозділи в Україну", – зазначають аналітики у щоденному звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW з'ясували, чи змінить мобілізація в РФ ситуацію на фронті

Путін міг би сам оголосити про закінчення мобілізації, а не робити цього під час зустрічі з Шойгу. Або він міг би доручити міністру завершити невдалу мобілізацію самостійно.

"Їхня постановна публічна зустріч узгоджується з нещодавнім сплеском появи Шойгу в ЗМІ. Наприклад, цього тижня він провів кілька телефонних розмов зі своїми турецькими, китайськими та західними колегами. Ці гучні зустрічі відрізняють Шойгу та російське вище військове командування від силовиків, які, попри свою популярність у російському інформаційному просторі, не мають того самого рангу чи авторитету", – наголошують американські експерти.

Навесні та цього літа міністр оборони РФ дуже рідко з'являвся на публіці. Присутність Шойгу в інформаційному просторі залежить від його схвалення Кремлем, оскільки Путін може контролювати його публічні виступи. Суперники Шойгу серед силовиків натомість вільно спілкуються зі ЗМІ та контролюють власні Telegram-канали.

У країні-агресорці Російській Федерації заявили про завершення "часткової" мобілізації.

Заяву в п'ятницю, 28 жовтня, зробив російський міністр оборони Сергій Шойгу. Шойгу сидів за столом з президентом РФ Володимиром Путіним. Доповідав йому про перебіг мобілізації.

Зараз ви читаєте новину «В ISW пояснили, навіщо Путін намагається відновити авторитет Шойгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі