пʼятниця, 30 травня 2008 08:38

В Ісландії стався землетрус магнітудою 6,2

Близько 30 людей отримали незначні травми в результаті землетрусу магнітудою 6,2, в четвер в Ісландії, передає агентство Associated Press.

Землетрус стався в 15:46 за місцевим часом. Епіцентр розташовувався в 50 кілометрах на південний схід від столиці Рейк"явіка поблизу міста Селфосс.

В деяких районах поліція заборонила жителям повертатися в будинки з побоювань нових підземних поштовхів, і громадянам довелося розбивати намети, щоб переночувати. Основна автомагістраль між Рейк"явіком і Селфоссом була закрита через пошкодження дорожнього полотна. Повідомлень про істотні руйнування не надходило.

Ісландія є вулканічним островом і розташована в сейсмічно активній зоні на півночі Атлантичного океану, нагадує агентство. Останній крупний землетрус на острові стався в червні 2000 року, коли в результаті підземних поштовхів магнітудою 6,6 були зруйновані близько десятка будівель, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Ісландії стався землетрус магнітудою 6,2». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі