неділя, 18 жовтня 2020 17:45

В Ірані стартує новий етап переговорів про катастрофу літака МАУ

В Ірані стартує новий етап переговорів про катастрофу літака МАУ
Під час переговорів в Ірані проведуть три наради щодо катастрофи літака МАУ. Фото: bigkyiv.com.ua

19 жовтня в Ірані розпочнеться новий етап переговорів щодо авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" неподалік Тегерану.

Заступник міністра закордонних справ Ірану Мохсен Бахарванд зустрінеться з заступником глави МЗС України Євгеном Єніним та українською делегацією, повідомляє іранська служба Радіо Свобода.

В рамках цього раунду переговорів заплановані три технічні наради.

"Одна з цих зустрічей стосується технічних дискусій, які буде проводити Іранська організація цивільної авіації. Друга сесія стосується судових питань, що проводяться іранськими чиновниками судових органів, а інша - юридичних питань, що стосуються суми компенсації, жертв та розбитого літака", - сказав Бахарванд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа МАУ в Ірані: Канада проведе власне розслідування

Натомість Єнін наголосив, що про компенсації розмовляти не будуть:

"Цього разу ми не плануємо порушувати питання компенсації жертвам, оскільки перебуваємо у процесі погодження спільної переговорної позиції з нашими міжнародними партнерами. Буквально вчора ми провели відповідну зустріч з послами постраждалих внаслідок катастрофи країн і домовилися в подальшому координувати усі свої дії".

Літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" розбився 8 січня в Ірані, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини

Зараз ви читаєте новину «В Ірані стартує новий етап переговорів про катастрофу літака МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі