субота, 12 травня 2018 12:30

В Ірані хочуть стратити українського моряка

В Ірані хочуть стратити українського моряка
В Ірані хочуть покарати стратою українського моряка, яка звинуватили у вбивстві. Фото: Сyrillitsa

В Ірані можуть стратити українського моряка Андрія Новічкова, чоловіка звинуватили у вбивстві.

Про це розповіли в електронній петиції на сайті президента.

Новічкова звинувачують у вбивстві свого колеги, іранського моряка Мохаммада Бахранпура, який випав за борт корабля. Так як Новічков останній хто бачив загиблого і єдиний не мусульманин на борту, всі підозри впали на нього. Слідство по цій справі триває вже рік, зараз український моряк знаходиться у в'язниці Евін у Тегерані, йому загрожує смертна кара.

"Справа Андрія Олександровича Новiчкова ведеться перською мовою, якої він не знає. Відповідно, в чому його звинувачують і на підставі яких фактів, Андрій не знає. Під час перебування в ув'язненні померла його мати, якій були потрібні гроші на лікування. Ці гроші Андрій Новачків сподівався заробити в рейсі, виконуючи свої обов'язки", - розповіли родичі та друзі обвинуваченого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики начинили каску вибухівкою і стратили полоненого

Крім того, іранські ЗМІ розповсюджує неправдиву інформацію про Андрія Новічкова.

"В газеті "Іран" було написано, що Андрій Олександрович Новiчков розлучився з дружиною під час перебування в Іранської в'язниці, в той час як Андрій Олександрович ніколи не був одружений. У тій же статті написано, що Андрію Олександровичу довелося кинути університет, що не відповідає дійсності бо він його давно закінчив", - йдеться в повідомленні на сайті президента.

Зміст петиції полягає у необхідності створення спеціальної комісії, яка б змогла розібратись у справі і звернутись до міжнародних організацій і компетентних органів.

На території острівної африканської держави Кабо-Верде загинули двоє моряків з Херсона. Судно Atlantic Harmony, на якому працювали українці, належить турецькій компанії і ходить під прапором Гонконгу.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані хочуть стратити українського моряка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі