субота, 12 жовтня 2024 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

За рік захопили стільки території, як ЗСУ на Курщині за тиждень: ветеран назвав дії РФ "тактикою тарганів"

За рік захопили стільки території, як ЗСУ на Курщині за тиждень: ветеран назвав дії РФ "тактикою тарганів"
Екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий прокоментував наступ росіян в Україні. Фото: theukrainians.org

У 2024 році Росія захопила стільки ж української території, скільки ЗСУ взяли під контроль на Курщині у перший тиждень наступу там.

Йдеться про 1300 кв. км території. На це в ефірі Radio NV звернув увагу екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В битві за Вугледар росіяни втратили до 80% елітної бригади морпіхів - ВВС

"Це рівно те саме, що ми зайняли в ході нашої Курської операції за перший тиждень. А тут ті самі 1300 квадратних кілометрів за рік запеклих, страшних боїв. І головне: такою ціною, якою жодна інша армія світу не те, що 1300 кілометрів не брала б, а взагалі не розглядала б навіть виграш доволі серйозної війни", - сказав Дикий.

Він також нагадав, що лише Авдіївка, з якої почався російський наступ, коштувала росіянам 40 тисяч втрат, 20 тисяч з яких - вбитими. Дії РФ в Авдіївці Дикий назвав "тактикою тарганів".

"Малі групки наповзають одночасно з різних сторін, де наперед закладається, що дев'ять із 10 груп не дійдуть. Але 10-а все ж таки доходить. Це наче з різних боків бігають таргани і ти просто не встигаєш капцями всіх бити, якби ти не старався. Але дев'ять з 10 не доходить, і вони це знають, і вони продовжують так наступати впродовж цього року", - розповів ветеран.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 11 жовтня склали 667 630 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1290 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила дев′ять танків, 27 бойових броньованих машин та 59 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «За рік захопили стільки території, як ЗСУ на Курщині за тиждень: ветеран назвав дії РФ "тактикою тарганів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі