четвер, 30 квітня 2009 14:08

У Грузії заговорили про відставку Саакашвілі до 6 травня

У Грузії заговорили про відставку Саакашвілі до 6 травня
Президент Грузії Михайло Саакашвілі не пізніше 6 травня, до святого свята Георгія Побідоносця піде у відставку, і гарантом його безпеки буде глава грузинської церкви, Каталікос-Патріарх Всієї Грузії Ілля Другий, - повідомила в четвер грузинська щоденна газета "Алія" з посиланням на власні джерела.

14 опозиційних партій та об"єднань Грузії з 9 квітня проводять в Тбілісі масові акції з вимогою відставки президента.

У статті - "Скандальні деталі таємної зустрічі опозиції з Патріархом" газета стверджує, що на закритій зустрічі представників радикальної опозиції, що вимагає відставки президента, і Патріарха, яка відбулася у вівторок, в день покаяння, в основному обговорювалися два питання: чи готова опозиція до розрядки складної політичної ситуації і чи не змінилися її плани з питання гарантії безпеки президента, у разі його відставки.

"28 квітня Патріарх ще раз почув від опозиціонерів, що Саакашвілі та його оточенню не загрожує розплата", - стверджує "Аліа".

Тут же йдеться, що один з опозиціонерів заявив, що "якщо з боку відповідних органів буде підтверджено, що Саакашвілі та його оточення не скоїли кримінальних злочинів, їм не загрожує правове переслідування, але якщо їхні злочини будуть доведені, їм доведеться відповідати".

Також, знову ж таки з посиланням на "достовірні джерела" газета пише, що кілька місяців тому, під час візиту Іллі Другого до Москви, під час зустрічей з президентом Росії Медведєвим та прем"єром Путіним, йшла розмова про можливості безпечного вивозу Саакашвілі з Грузії.

"Аліа" також звертає увагу на отримувані повідомлення про те, що з резиденції та квартири президента останнім часом активно вивозиться майно.

При цьому газета наводить коментар лідера Народної партії Коби Давіташвілі, який заявляє, що на зустрічі з Патріархом йшлося, зокрема, про політичну амністію. "Той, хто отримає амністію, означає, що він визнає провину, але на нього не накладатиметься покарання. В той же час на нього накладається цивільна відповідальність, що означає, що він повинен повернути незаконно привласнене майно" - говорить Давіташвілі. Тут же Давіташвілі заявляє, що "Патріарх не говорив з опозицією конкретно про відставку Саакашвілі".

Минулого тижня ця ж газета писала, що має в своєму розпорядженні інформацію про те, що президент Грузії зустрічався з Патріархом і просив у нього гарантій безпеки для себе, своєї сім"ї та членів своєї команди. Тоді ані апарат президента, ані Патріархія не підтвердили публікацію в газеті.

Агентству поки не вдалося отримати коментар Патріархії та апарату президента з приводу останньої публікації в "Аліа".

Новости-Грузия

Зараз ви читаєте новину «У Грузії заговорили про відставку Саакашвілі до 6 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі